Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Äpfel, entkernt, in Stücken (4 cm)
- 1 TL Senf
- 200 - 250 g Naturjoghurt
- ½ TL Salz
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 Bund Schnittlauch, frisch
- 1 Bund Radieschen (siehe Tipps)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 344 kJ / 82 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 454 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brokkolisalat / Brokkoli-Feta-Aufstrich
10min
Brokkolisalat mit Pinienkernen
5 Min
Nudelsalat mit Karotte, Apfel und Nuss
40 Min
Wintersalat
55 min
Karottensalat mit Feta und Minze
40 Min
Fruchtpudding (aus Resten)
25min
Apfelpudding
25min
Faule Weiber Suppe
10min
Sommerlicher Gemüsesalat
10min
Omas Apfelkompott mit Honig
20 min
Karotten-Gurken-Salat
15 min
Budapester Wurstsalat
20 min