Urządzenia i Akcesoria
Gewürz-Zwillinge
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 16 godz. 30 min
2 Stücke
Składniki
Roggensauerteig (am Vortag)
-
Wasser140 g
-
Anstellgut (vom Roggensauerteig)10 g
-
Roggenmehl Type R960130 g
Hauptteig
-
Kokosöl, zum EinfettenRapsöl
-
Wasser kalt400 g
-
frische Germ5 g
-
Roggenmehl Type R960, etwas mehr zum Bearbeiten310 g
-
Weizenmehl, glatt Type W700560 g
-
10 g HonigBackmalz, pulverisiert (siehe Tipp)10 g
-
Salz2 TL
-
Brotgewürz (siehe Tipp)3 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
1183 mg
Białko
44 g
Kalorie
7183 kJ /
1718 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
28 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
361 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® Rockstar Betty
6 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Roggensauerteig
96 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Kommissbrot
15 godz. 30 min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min
Knusperspitze
5 godz. 30 min
Brotbrösel
24 godz.
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min
Lesachtaler Hausbrot
30 godz. 30 min
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Gewürzbrot
16 godz. 30 min
Das Powerbrot
4 godz. 20 min