Urządzenia i Akcesoria
Gewürz-Zwillinge
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 16 godz. 30 min
2 Stücke
Składniki
Roggensauerteig (am Vortag)
-
Wasser140 g
-
Anstellgut (vom Roggensauerteig)10 g
-
Roggenmehl Type R960130 g
Hauptteig
-
Kokosöl, zum EinfettenRapsöl
-
Wasser kalt400 g
-
frische Germ5 g
-
Roggenmehl Type R960, etwas mehr zum Bearbeiten310 g
-
Weizenmehl, glatt Type W700560 g
-
10 g HonigBackmalz, pulverisiert (siehe Tipp)10 g
-
Salz2 TL
-
Brotgewürz (siehe Tipp)3 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
1183 mg
Białko
44 g
Kalorie
7183 kJ /
1718 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
28 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
361 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix® Rockstar Betty
6 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Lesachtaler Hausbrot
30 godz. 30 min
Wachauer Laberl
15 godz. 20 min
Gerstenbackmalz
50 godz. 50 min
Roggensauerteig
96 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Erdäpfelpolster
14 godz. 40 min
Das Powerbrot
4 godz. 20 min
Zwirbel-Graubrot
16 godz.
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 godz. 45 min
Gewürzbrot
16 godz. 30 min
Kosaken-Doppelbrot
14 godz. 30 min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 godz. 30 min