臊子面

臊子面

2.6 15 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 人份

Składniki

肉臊子
  • 五花肉 切1-2厘米小丁
    400 克
  • 八角
    2 个
  • 桂皮
    1 小块
  • 草果
    1 个
  • 香叶
    1 片
  • 老抽
    15 克
  • 生抽
    20 克
  • 香醋 选岐山香醋最佳
    240 克
汤底
  • 黑木耳,干的 提前泡发沥干
    10 克
  • 10 克
  • 20 克
  • 番茄 切块
    200 克
  • 香干 切1厘米丁
    100 克
  • 土豆 去皮,切1厘米丁
    150 克
  • 胡萝卜 切1厘米丁
    150 克
  • 生抽
    15 克
  • 800 克
  • 韭菜 切小段
    50 克
  • 香醋 选岐山香醋最佳
    20 克
组合
  • 粗面条 依个人需求调整
    400 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 1076.8 mg
Białko 31 g
Kalorie 3300 kJ / 789.5 kcal
Tłuszcz 36.2 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Węglowodany 87.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...