Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 油
- 20 克 泡椒 ,选择红色泡椒,切小段,泡椒水保留备用
- 2 瓣 蒜头 ,切片
- 3 片 姜 ,切丝
- 350 克 鸡胗 ,提前焯水洗净切片
- ½ 茶匙 老抽
- ½ 茶匙 糖
- 1 茶匙 生抽
- 1 茶匙 麻油
- 1 茶匙 花椒油
- 1 小撮 白胡椒粉
- 50 克 新鲜二荆条 ,切片
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2088 kJ / 499 kcal
- Białko
- 38.4 g
- Węglowodany
- 28.6 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 202.2 mg