Zapiekanka z kukurydzy (Pastelera de choclo)

Zapiekanka z kukurydzy (Pastelera de choclo)

4.4 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • ziaren kukurydzy, mrożonych (patrz wskazówka)
    1000 g
  • liści bazylii, świeżych
    6
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    450 g
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 - 2 łyżeczki
  • masło do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
  • mleka
    100 g
  • cukru plus dodatkowa ilość do posypania zapiekanki
    45 g
  • soli
    1 ½ - 2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 319 kcal / 1335 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...