Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z kukurydzy (Pastelera de choclo)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
1000 g ziaren kukurydzy, mrożonych (patrz wskazówka)
-
6 liści bazylii, świeżych
-
450 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
50 g oliwy z oliwek
-
1 - 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
masło do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
-
100 g mleka
-
45 g cukru plus dodatkowa ilość do posypania zapiekanki
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
1335 kJ /
319 kcal
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Likier lodowy (Ice'ówka)
15min
Sernik baskijski z matchą
10h 15min
Makaron w sosie dyniowym
45min
Zapiekanka ze spiralizowanych batatów z kurczakiem (TM5)
1h 10min
Wietnamska sałatka z makaronem (TM5)
40min
Placki z purée ziemniaczanego
1h 55min
Ryżowe pulpety z kalafiorem
1h 30min
Zupa serowa z porem
30min
Fasolotto z kalafiorem
13h 55min
Zupa z orzeszków ziemnych
40min
Gratin z ziemniaków i selera
1h 10min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1h