Zapiekanka z kukurydzy (Pastelera de choclo)

Zapiekanka z kukurydzy (Pastelera de choclo)

4.4 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • 1000 g ziaren kukurydzy, mrożonych (patrz wskazówka)
  • 6 liści bazylii, świeżych
  • 450 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 1 - 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • masło do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
  • 100 g mleka
  • 45 g cukru plus dodatkowa ilość do posypania zapiekanki
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 319 kcal / 1335 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...