
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z kukurydzy (Pastelera de choclo)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
ziaren kukurydzy, mrożonych (patrz wskazówka)1000 g
-
liści bazylii, świeżych6
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki450 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 - 2 łyżeczki
-
masło do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
-
mleka100 g
-
cukru plus dodatkowa ilość do posypania zapiekanki45 g
-
soli1 ½ - 2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
319 kcal /
1335 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska