Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z kukurydzy (Pastelera de choclo)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
1000 g ziaren kukurydzy, mrożonych (patrz wskazówka)
-
6 liści bazylii, świeżych
-
450 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
50 g oliwy z oliwek
-
1 - 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
masło do natłuszczenia naczynia żaroodpornego
-
100 g mleka
-
45 g cukru plus dodatkowa ilość do posypania zapiekanki
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
1335 kJ /
319 kcal
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kuskusem i ciecierzycą w stylu marokańskim
1 godz. 20 min
Vol-au-vent z mulami i kapustą włoską
1 godz. 45 min
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Kremowa potrawka z kukurydzy (Creamed Corn)
30 min
Koreańska surówka z ogórków (TM5)
5 min
Wegańskie burgery
45 min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Sałatka na ciepło z fasolą i kukurydzą
30 min
Wegetariański chowder z kukurydzą
30 min
Margarita
5 min
Orzechowe gryczotto z tymiankiem
45 min
Pasta karczochowa
5 min