
Urządzenia i Akcesoria
Tarta tatin
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcje
Składniki
Ciasto
-
75 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
150 g mąki pszennej
-
50 g zimnej wody
-
1 szczypta soli
Karmel
-
150 g cukru
-
70 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
30 g wody
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
6 - 8 jabłek np. Golden Delicious, Reneta, Braeburn lub Boskoop
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
1 łyżka octu do Mycia Wstępnego
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
364 kcal /
1522 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
48 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
28 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska