Tarta tatin

Tarta tatin

4.4 114 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcje

Składniki

Ciasto
  • 75 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 150 g mąki pszennej
  • 50 g zimnej wody
  • 1 szczypta soli
Karmel
  • 150 g cukru
  • 70 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 30 g wody
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 6 - 8 jabłek np. Golden Delicious, Reneta, Braeburn lub Boskoop
  • 1000 g wody do Mycia Wstępnego
  • 1 łyżka octu do Mycia Wstępnego
  • mąka pszenna do oprószenia blatu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 364 kcal / 1522 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 28 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...