![Rassolnik (zuppa di cetriolini) Rassolnik (zuppa di cetriolini)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/86DCDBDC-7D06-4B4E-8D1E-EAC5BE5F31B8/Derivates/D8670B38-B870-4C1B-942D-8B181BB8CDC3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di cetriolini sott'aceto, a pezzi
- 100 g di carota a fette
- 100 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio di oliva
- 70 g di concentrato di pomodoro
- 300 g cuore di carciofo sott'olio
- 30 g di orzo perlato, sciacquato
-
1000
g di brodo di pollo
lub 1000 g di acqua - ½ cucchiaino di sale
- 300 g di patate a cubetti (1 cm)
- 10 grani di pepe nero
- 1 foglia di alloro secca
-
10
g di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate
lub 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate - 60 g di panna acida
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1137 kJ / 272 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di pollo e cavolfiori
40 Min
Smoothie allo yogurt e papaya
15 dk
Baccalà con salsa samfaina
55 dk
Skyr bowl, arance e frutta secca all'avena
10min
Zuppa di pollo, crauti e fagioli bianchi
1 Std.
Frappè alle more e semi di chia (vegan)
10min
Pollo all'angolana con arachidi e polenta (Muamba de ginguba)
1sa 20 dk
Yogurt liquido alla piña colada
8h 30 min
Curry di patate, spinaci e piselli con pane chapati
1 godz. 25 min
Verzata con puntine e salamelle a Cottura Lenta
2h 30min
Fagioli alla contadina
35 Min
Zuppa di bulgur e lenticchie rosse
1 Std.