Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 400 g Paprika, gemischt, in Stücken
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 30 g Tomatenmark
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 200 g Wasser
- 1 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- ¼ TL Zucker
- 2 TL Majoran, getrocknet
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 TL Bohnenkraut, getrocknet
- 2 Dosen weiße Riesenbohnen (Abtropfgew. à 250 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 939 kJ / 223 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 14.8 g
Alternatywne przepisy
Minestrone mit Kichererbsen
13 Std.
Provenzalischer Bohnen-Tomaten-Topf
1 Std.
Kidneybohnen-Curry
30 Min
Sauerkraut-Tomaten-Eintopf
45 Min
Gigantes (Weiße Riesenbohnen im Tomatensud)
45 Min
Bunte Bohnensuppe
50 Min
Serbische Bohnensuppe mit Cabanossi
1 Std.
Kartoffel-Kabanossi-Chili
50 Min
Arabischer Eintopf Koshari
35 Min
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35 Min
Rauchiger Bohneneintopf
30 Min
Linsen-Tomaten-Suppe
30 Min