Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 25 g Öl
- 2 rote Paprika (ca. 300 g), geviertelt
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 200 g Wasser
- 2 gelbe Paprika (ca. 300 g), in mundgerechten Stücken
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- 1 EL Paprika edelsüß
- 1 TL Zucker
- ¼ TL Pfeffer
- 400 g Sauerkraut, abgetropft, grob geschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 588 kJ / 141 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Sauerkrautsuppe
1 Std.
Sauerkraut-Eintopf
40 min
Sauerkraut-Tomaten-Eintopf
45min
Kohlsuppe
45min
Sauerkraut-Eintopf
35 min
Tomaten-Bulgur-Suppe mit Blumenkohl
45min
Tomaten-Bohnen-Suppe
25min
Sauerkrautsuppe mit weißen Bohnen
40 min
Sauerkrautsuppe
1 Std.
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35 min
Rauchiger Bohneneintopf
30 Min
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45min