Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Tbsp hot paprika
- 1 tsp ground cloves
- 1 ½ tsp garam masala
- 2 tsp ground cayenne pepper
- 2 tsp ground coriander
- 1 Tbsp ground cumin
- ¾ tsp ground turmeric
- ¼ tsp ground black pepper
- 30 g freshly squeezed lemon juice (approx. 1 large lemon)
- 4 garlic cloves
- 25 g vegetable oil
- 2 ½ tsp coarse sea salt
- 85 g Greek yoghurt
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in rounds (2 mm)
- Wartości odżywcze
- na 210 g
- Kalorie
- 1870 kJ / 452 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 4830 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Tikka Masala
45min
Cauliflower, Pickled Apple, Beetroot and Ragstone
3 godz. 45 min
Sticky Gochujang Marinade
10 min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7 godz. 20 min
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35 min
Tikka Paste
1h
Chicken Jalfrezi
1h
Pilau Rice
40min
Butter Chicken
50min
Pomegranate and Mint Marinade
5 min
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1 godz. 5 min
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2 godz. 25 min