Paprika-Kichererbsen-Topf mit Hackfleisch
TM6 TM5

Paprika-Kichererbsen-Topf mit Hackfleisch

3.6 (517 ocen)

Składniki

  • 1 rote Zwiebel, halbiert
  • 10 g Öl
  • 2 rote Paprika (ca. 300 g), in Stücken (2-3 cm)
  • 250 g Rinderhackfleisch
  • 20 g Tomatenmark
  • 200 g Wasser
  • 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft
  • 1 EL Paprika edelsüß
  • 1 TL Thymian, getrocknet
  • 1 TL Salz
  • ½ TL Chili, gemahlen
  • 30 g Crème fraîche

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2778 kJ / 664 kcal
Białko
35 g
Węglowodany
47 g
Tłuszcz
38 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Błonnik
15 g
Sód
1326 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy