Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Sauerkraut, frisch
- 70 - 80 g rote Zwiebeln, geschält, halbiert
- 200 g rote Paprika, entkernt, geviertelt
- 150 g Karotten, geschält
- 100 g Chinakohl, in Stücken (3 cm)
- 30 g Mandeln
- 20 g Mohnsamen
- 40 - 50 g Essig
-
20
g Ahornsirup
lub 20 g Honig - 30 g Olivenöl
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 865 kJ / 207 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 595 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brokkolisalat / Brokkoli-Feta-Aufstrich
10 min.
Brokkolisalat mit Pinienkernen
5 Min
Kraut mit Karotten fermentiert (mit Gemüsestyler)
168 Std. 30 Min
Sellerie mit Karotte und Apfel fermentiert (mit Gemüsestyler)
168 Std. 30 Min
Fenchel-Sellerie-Salat
15 min
Ruck-Zuck Menü: Zucchinicremesuppe, warmer Gemüsesalat
35min
Schneller Rohkostsalat
15 min
Menü: Brokkolisalat mit Pinienkernen; Hühnerfrikassee mit Kohlsprossen; Beeren-Obers-Pudding
1h 10 min.
Saibling mit Gemüse, Sommerpesto und Dinkelreis
55 min.
Menü: Brokkolisalat und Käseaufstrich zu Gemüseplatte mit Petersilien-Zitronensauce
1h
Gurkensalat Asia Style (mit Gemüsestyler)
20 min.
Gemüsetarte mit Halloumi
1h 10 min.