Buttermilch-Radieschenblättersuppe mit Radieschenrelish (XXL)

Buttermilch-Radieschenblättersuppe mit Radieschenrelish (XXL)

4.7 3 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 25 min
12 Portionen

Składniki

  • Radieschen (ca. 800 g)
    3 Bund
  • Schalotten halbiert
    180 g
  • Sonnenblumenöl
    30 g
  • Erdäpfel, mehlig in Stücken (1-2 cm)
    800 g
  • Gemüsefond
    1500 g
  • Mandeln, gehackt
    80 g
  • Sherryessig
    5 EL
  • Salz etwas mehr zum Abschmecken
    1 ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen etwas mehr zum Abschmecken
    1 TL
  • Zitronenschale, gerieben
    1 ½ TL
  • Sesamöl
    4 EL
  • Schwarzkümmelsamen, ganz
    1 ½ TL
  • Buttermilch
    1500 g
  • Gartenkresse
    2 Becher

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 310 mg
Białko 9 g
Kalorie 907 kJ / 217 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...