Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 - 50 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Msp. Zimt, gemahlen
- 1 ½ EL Speisestärke
- 400 g Wasser (siehe Variation)
- 450 g frische Kirschen, entkernt
- 10 g Butter
- 1 Bio-Zitrone
- 200 - 250 g Schlagobers
- 2 - 3 TL Schokoladenraspel
- 6 frische Kirschen zur Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 984 kJ / 235 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Omas Apfelkompott
20 min
Grüne Grütze
15 min
Apfelpudding
25 min
Beerenkaltschale mit Schneeklößchen
3 godz.
Tomatenketchup
1 Std. 15 Min
Rhabarberkompott mit Erdbeersud
1 Std. 30 Min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1h
Fruchtiges Tomatenketchup
2 Std. 25 Min
Erdbeereis
5 min
Birnenkompott mit Safran
3 godz.
Apfel-Zwiebel-Schmalz
45 Min
Heiße Banane
10min