Kirschensuppe

Kirschensuppe

4.4 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

  • Zucker
    30 - 50 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 TL
  • Zimt, gemahlen
    1 Msp.
  • Speisestärke
    1 ½ EL
  • Wasser (siehe Variation)
    400 g
  • frische Kirschen entkernt
    450 g
  • Butter
    10 g
  • Bio-Zitrone
    1
  • Schlagobers
    200 - 250 g
  • Schokoladenraspel
    2 - 3 TL
  • frische Kirschen zur Dekoration
    6

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 2 g
Kalorie 984 kJ / 235 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...