Urządzenia i Akcesoria
Kirschensuppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Zucker30 - 50 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Zimt, gemahlen1 Msp.
-
Speisestärke1 ½ EL
-
Wasser (siehe Variation)400 g
-
frische Kirschen entkernt450 g
-
Butter10 g
-
Bio-Zitrone1
-
Schlagobers200 - 250 g
-
Schokoladenraspel2 - 3 TL
-
frische Kirschen zur Dekoration6
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
2 g
Kalorie
984 kJ /
235 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Grüne Grütze
15 Min
Birnen- und Apfelkompott (XXL)
3 Std.
Rhabarber-Erdbeer-Marmelade (XXL)
1 Std. 5 Min
Rhabarberkompott mit Erdbeersud
1 Std. 30 Min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott
50 Min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1 Std.
Warme Rhabarbersuppe mit Zimtklößchen
1 Std. 15 Min
Polentaecken mit Rhabarberkompott
3 Std. 40 Min
Apfelpudding
25 Min
Holunderbeersuppe mit Grießklößchen
1 Std. 15 Min
Beerenkaltschale mit Schneeklößchen
3 Std.
Omas Apfelkompott mit Honig
20 Min