Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g di panna (min. 30% di grassi)
- 400 g di latte intero
- 130 g di zucchero
- 15 g di destrosio
- 5 g di farina di carrube
- 15 - 20 g di latte in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1423.3 kJ / 340.3 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 62.7 mg
Alternatywne przepisy
Gelato alla crema
10 godz. 15 min
Gelato al cioccolato
12 Std.
Gelato allo zabaione
10h 20min
Gelato semplice alla nocciola
6h 30min
Gelato fior di latte
16h 25min
Gelato al cioccolato
12 Std.
Gelato alla vaniglia
12 Std.
Gelato alla vaniglia
12 Std.
Gelato al mocaccino e nocciole con marshmallow
10h 20min
Gelato alla vaniglia (Bimby Friend)
10h 30 min
Gelato banane, mele e yogurt
8 Std. 15 Min
Budino alla vaniglia
3 Std. 25 Min