Urządzenia i Akcesoria
Gefüllter Hefekranz
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
20 Stücke
Składniki
Teig
-
Milch250 g
-
Butter in Stücken100 g
-
Zucker100 g
-
frische Hefe20 g
-
Mehl600 g
-
Ei1
-
Salz½ TL
Füllung
-
Sahne200 g
-
Milch200 g
-
Crème légère100 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 EL
-
Zucker70 g
-
Vanilleextrakt1 TL
-
Limettenschale fein abgerieben1 TL
-
Speisestärke50 g
-
Eigelb2
Fertigstellung
-
Ei verquirlt1
-
200 g Erdbeeren, gevierteltHimbeeren200 g
-
Zucker200 g
-
Eiweiß1
-
Zitronensaft5 Tropfen
-
Dragee Eier zum Verzieren
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
88 mg
Białko
6 g
Kalorie
1297 kJ /
310 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2024
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Apfel-Gugelhupf
2 godz. 30 min
Osterkuchen "Drei Wünsche"
3 godz.
Cremiger Erdbeer-Käsekuchen
9 godz. 35 min
Rhabarber-Schmand-Kuchen
2 godz.
Spiegelei-Muffins
2 godz.
Schoko-Erdbeer-Rolle
5 godz.
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 godz. 10 min
Blaubeer-Vanille-Schnecken
3 godz.
Osterhäschen mit Aprikosen-Bommel
1 godz.
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2 godz. 30 min
Apfel-Zimt-Zupfbrot
2 godz.
Zimtschnecken mit Vanillecreme
3 godz.