Bananen-Espresso-Sahne-Torte

Bananen-Espresso-Sahne-Torte

4.5 23 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 27 godz.
12 Stücke

Składniki

Schokoladen-Sahne
  • Zartbitter-Schokolade (50% Kakao)
    200 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    600 g
  • Espressopulver, löslich (z. B. von Jacobs, à 1,8 g)
    3 Pck.
Biskuit
  • Eier
    6
  • Zucker
    180 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 geh. TL
  • Mehl
    180 g
  • Backpulver
    1 geh. TL
  • Salz
    1 Prise
Füllung und Fertigstellung
  • Sahnesteif
    3 Pck.
  • Bananen reif (ca. 4 mittelgroße Bananen), in kleinen Würfeln (5 mm)
    520 g
  • Schokoladensauce (z. B. Schwartau® Dessert Sauce Schokolade)
    100 g
  • Zitronensaft zum Beträufeln
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Schokolade zum Garnieren (z. B. von Merci®)

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 548 kcal / 2293 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Sód 122 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...