Turcinilli (torcinelli abruzzesi)

Turcinilli (torcinelli abruzzesi)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
16 pezzi

Składniki

  • di zucchero + q.b.
    40 g
  • limone la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di farina tipo 00
    210 - 220 g
  • di farina manitoba
    200 g
  • di fecola di patate
    50 g
  • di lievito di birra disidratato
    7 g
  • di ricotta fresca ben asciutta
    200 g
  • di latte
    100 g
  • di liquore all'anice
    50 g
  • uovo
    1
  • di sale
    1 pizzico
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • di uvetta sultanina ammollata in acqua tiepida e ben strizzata
    100 g
  • olio per frittura q.b.

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 230.9 kcal / 966.2 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 8.4 g
Węglowodany 34.7 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 71.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...