Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di zucchero + q.b.
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 210 - 220 g di farina tipo 00
- 200 g di farina manitoba
- 50 g di fecola di patate
- 7 g di lievito di birra disidratato
- 200 g di ricotta fresca, ben asciutta
- 100 g di latte
- 50 g di liquore all'anice
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 100 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida e ben strizzata
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 966.2 kJ / 230.9 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 34.7 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 71.1 mg
Alternatywne przepisy
Purè di patate (TM6)
1h
Biscotti friabili al burro
2h 30min
Danubio salato
3h
Brioches ripiene alle mele
4h
Baguette con ciccioli
5h
Scarcedda lucana
2h
La colomba perfetta
7h
Pan di Spagna panna e fragole
2h
Sformatini di topinambur ripieni di rapa rossa
2h
Risotto ai frutti di mare (senza lattosio)
35min
Cornetti sfogliati (TM6)
9 godz.
Lasagne zucca e salsiccia
2h