Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di zucchero + q.b.
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 210 - 220 g di farina tipo 00
- 200 g di farina manitoba
- 50 g di fecola di patate
- 7 g di lievito di birra disidratato
- 200 g di ricotta fresca, ben asciutta
- 100 g di latte
- 50 g di liquore all'anice
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 100 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida e ben strizzata
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 966.2 kJ / 230.9 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 34.7 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 71.1 mg
Alternatywne przepisy
Cheesecake alle fragole (senza glutine)
4 Std. 30 Min
Pettole pugliesi
3 Std.
Pasta verze e pancetta
40min
Torta di riso cacio e pepe
1 Std. 30 Min
Baguette salsiccia e cime di rapa
6 godz.
Pappardelle alla papalina
30min
Sformatini di topinambur ripieni di rapa rossa
Brak ocen
Riccioli mantovani
1 godz. 20 min
Cream tart al cioccolato
8h
Crêpes con zucca e guanciale (TM6)
2 Std.
Katsu curry
1 Std. 30 Min
Torta ubriaca al vino rosso
2 Std.