![Baguettes Baguettes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/395f8ead-da8f-425a-942e-9afd07f822a0/Derivates/0ef97210-7ee0-48e0-aa63-4b2d880671ca.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g water
- 1 tsp dried instant yeast
- oil, to grease
- 500 g baker's flour, plus extra to dust
- 1 ½ tsp salt
- 100 g hot water
- Wartości odżywcze
- na 2 pieces
- Kalorie
- 7594 kJ / 1812 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 367 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 13.8 g
- Sód
- 3368.1 mg
Alternatywne przepisy
Soft Chinese bread rolls
1 Std. 20 Min
Wonton wrappers
55 Min
Sourdough Baguettes
15 Std.
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 Std. 25 Min
Boba Cheesecake
6 Std. 45 Min
Tiger rolls
2 godz. 50 min
Ciabatta olive sticks
2h 5min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20 min
Sticky bottom dumplings (Brett McGregor)
1 Std.
Focaccia
2h 5min
Baguette
3 Std. 45 Min
Hamburger rolls
2h 20 min