Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g water
- 1 tsp dried instant yeast
- oil, to grease
- 500 g baker's flour, plus extra to dust
- 1 ½ tsp salt
- 100 g hot water
- Wartości odżywcze
- na 2 pieces
- Kalorie
- 7594 kJ / 1812 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 367 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 13.8 g
- Sód
- 3368.1 mg
Alternatywne przepisy
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 godz. 25 min
Buttermilk bread
2h
Focaccia
2 Std. 5 Min
Baguette
3 godz. 45 min
Fresh pasta dough
1h
Tangzhong milk bread
2h 45min
Everyday loaf baked in a cast iron pot
1 godz. 45 min
Brioche
5h
Cheese and tomato bread
3h 5min
Hot dog rolls
3h 30min
Tiger rolls
2 Std. 50 Min
Mick's ciabatta rolls
21 Std. 20 Min