Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Eggs Benedict and corn muffins
TM6

Eggs Benedict and corn muffins

4.0 (1 ocena)

Składniki

  • 190 g raw cashews
  • hot water, to soak

Muffins

  • 35 g coconut oil, plus extra to grease
  • 25 g chia seeds
  • 125 g pumpkin flesh, cut into pieces (1 cm)
  • 4 sun-dried tomatoes
  • 60 g water
  • 200 g fresh English spinach
  • ¾ fresh long red chilli, cut into pieces
  • 120 g zucchini, grated
  • ½ spring onion/green onion, trimmed, cut into pieces
  • 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
  • 1 egg
  • 110 g polenta
  • 80 g almond meal
  • 15 g tapioca starch
  • ⅛ tsp gluten free baking powder
  • ¼ tsp sea salt
  • 180 g rice milk

Poached eggs

  • 8 eggs
  • 1700 g water
  • 50 g white vinegar

Cashew hollandaise

  • ½ lemon, zested, no white pith and juiced
  • 200 g rice milk
  • ¾ tbsp ground turmeric
  • 1 tsp Dijon mustard
  • 1 tsp white wine vinegar
  • 20 g coconut oil
  • ground smoked paprika, to serve

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3391.7 kJ / 810.6 kcal
Białko
31.5 g
Węglowodany
46.3 g
Tłuszcz
59.2 g
Tłuszcz nasycony
20.5 g
Błonnik
9.4 g
Sód
459.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy