Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengues de aquafaba
- 100 g de azúcar
- 1 pellizco de clavo molido
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 pellizco de canela molida
- 1 pellizco de jengibre molido
- 100 g de aquafaba (líquido de garbanzos cocidos) muy frío (ver sugerencia)
-
1
cucharada de zumo de limón
lub ¼ de cucharadita de cremor tártaro
Crema batida de coco y montaje
- 400 g de leche de coco (56-60 % de extracto de coco) refrigerada durante 24 horas
- 30 g de jarabe de agave
- 1 cucharadita de vainilla líquida
- 6 - 12 fresas en cuartos
- 100 - 125 g de frutos rojos frescos variados
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1009 kJ / 241 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 30.2 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 9.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentejas rojas con bulgur y arroz
30 Min
Brownie vegano
1 Std. 35 Min
Mantequilla de polenta vegana
25min
Muffins veganos con compota de manzana y pera
1 godz. 15 min
Queso vegano al horno con pipas de girasol
40min
Queso vegano
14 Std. 10 Min
Cheesecake de frambuesas vegano
4 godz. 30 min
Crema Batida de coco
10min
Mantequilla de nueces pecanas
30 Min
Tarta de naranja y coco vegana
3sa 30 dk
Bechamel vegana, boloñesa de lentejas rojas, espinacas salteadas y champiñones
2 godz. 20 min
Cake de plátano con algarroba
1 godz. 45 min