Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les biscuits
- 140 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 25 g d'épices à pain d'épices
- 2 c. à soupe de miel
- 400 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 1 œuf battu, pour la dorure
La décoration
- 2 blancs d'œufs
- 400 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de fécule de pomme de terre
- 1 c. à café de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 395 kJ / 94 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lunettes à la cannelle et à la confiture
4h 30min
Manneles
1h 30min
Bredele à la noisette
1h
Petits biscuits aux agrumes
1 Std. 40 Min
Biscuits aux épices
13 godz. 15 min
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1h 30min
Petites lunes à la vanille
40min
Bredele à la cannelle
1h
Biscuits doigts de sorcière
2h
Schwowebraedele
1h 10min
Spritzbredele
25min
Biscuits de Noël aux épices et au miel
2 godz. 35 min