Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g di acqua
- 20 g di lievito di birra fresco
- 5 g di zucchero
- 470 g di farina tipo 00 + q.b.
- 5 g di sale + q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- origano secco, a piacere
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1171 kJ / 280 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Il pane di Altamura
4 godz.
Ciabattine veloci
3h 10min
Mantovanine
2h 45min
Polka (pane francese)
5h
Pagnotte turche
2h 20min
Parker Rolls (panini soffici)
3h
Focaccia al rosmarino
2小时 30 分钟
Kalács (Pane ungherese)
3h
Filoncini alla cipolla
3h 50 min
Girelle di mozzarella (di Luca Montersino)
3h 45min
Panini al curry e ricotta
2sa 35 dk
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 Std. 55 Min