Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lait de cajou et coco
- 100 g de noix de cajou crues
- 4 dattes dénoyautées
-
30
g de noix de coco râpée, déshydratée, non sucrée
lub 30 g de flocons de noix de coco non sucrée - 2 c. à thé d'extrait naturel de vanille (opcjonalnie)
- 155 g de glaçons, au goût
- 995 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 887 kJ / 211 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 76 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lait de cajou (Métrique)
5min
Cobbler aux pêches
2h 35 min
Haricots noirs rapides et épicés
20 min
Gruau à l'érable avec pommes et bleuets
20 min
Antonio Bachour: Tartelettes au pudding chocolat caramel (métrique)
6h 10min
L’Espoir printanier (Métrique)
5min
Hummus (TM5/TM6 Metric)
10 min
Poulet au chili et à la lime avec riz de chou-fleur
1h 10min
Crêpe soufflée Dutch Baby
20 min
Lait aux noix (TM6 Metric)
10 min
Lait d’amandes (Métrique)
1h 20min
Limonade maison (TM5/6 Metric)
10 min