Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta-Creme
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 250 g Ricotta
- 120 g Milch
- 1 gestr. TL italienische Kräuter, getrocknet
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
Bolognese-Sauce und Fertigstellung
- 200 g Möhren, in Stücken
- 150 g Knollensellerie, in Stücken
- 60 g Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Olivenöl
- 350 g Hackfleisch, gemischt, grob zerzupft
- 150 g Rotwein
- 100 g Wasser
- 1000 g passierte Tomaten
- 40 g Tomatenmark
- 2 ½ TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- 1 TL Zucker
- 1 TL Basilikum, getrocknet
- 500 g Mie-Nudeln, instant
- 200 g Mozzarella, gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2969 kJ / 710 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 2486 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tex-Mex-Nudeln
30p
Herzhafter Ofenschlupfer
50p
Omelette-Burger
40p
Cheeseburger-Wraps
35p
Salami-Pizza mit Käse-Ei-Boden
50p
Schinken-Hack-Röllchen mit Nudeln
45p
Schupfnudelgratin mit Wirsing und Kabanossi
1h
Wikinger-Nudel-Topf
35p
Gemüse-Kroketten-Auflauf mit Fleischbällchen
55p
Nudel-Schinken-Gratin
1h
Würstchen-Gulasch
35p
Pizza Big-Mac-Style
1h 30min