
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z batatów i cukinii; Bułki na parze z szarpanym kurczakiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
Bułki na parze
-
150 g wody
-
15 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 łyżeczka soli
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego
-
1 łyżka octu (opcjonalnie) do Mycia Wstępnego
Zupa krem z batatów i cukinii
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego (opcjonalnie) pokrojonego w 5 mm plastry
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
20 g oleju
-
500 - 550 g batatów pokrojonych na kawałki
-
200 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
1000 g wody
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Szarpany kurczak
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
400 - 500 g piersi z kurczaka, bez kości pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
30 g sosu sojowego
-
5 g cukru (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
-
¼ - ¾ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
458.2 kcal /
1918.3 kJ
Białko
26.8 g
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
66.3 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
1593.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CZAS NA PARTY
7 Przepisów
Polska
Polska