
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z batatów i cukinii; Bułki na parze z szarpanym kurczakiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
Bułki na parze
-
wody150 g
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia15 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
cukru1 łyżeczka
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia300 g
-
soli1 łyżeczka
-
wody do Mycia Wstępnego1000 g
-
octu (opcjonalnie) do Mycia Wstępnego1 łyżka
Zupa krem z batatów i cukinii
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
korzenia imbiru, świeżego (opcjonalnie) pokrojonego w 5 mm plastry5 - 10 g
-
ząbki czosnku1 - 2
-
oleju20 g
-
batatów pokrojonych na kawałki500 - 550 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki200 g
-
wody1000 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
Szarpany kurczak
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji3 gałązki
-
ząbki czosnku1 - 2
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
piersi z kurczaka, bez kości pokrojonych na 3-4 cm kawałki400 - 500 g
-
sosu sojowego30 g
-
cukru (opcjonalnie)5 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)½ - 1 łyżeczka
-
papryki wędzonej, mielonej¼ - ¾ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
458.2 kcal /
1918.3 kJ
Białko
26.8 g
Tłuszcz
10.7 g
Węglowodany
66.3 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
1593.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CZAS NA PARTY
7 Przepisów
Polska
Polska