Spargel und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise

Spargel und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise

4.6 878 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

Spargel und Kartoffeln
  • Wasser
    600 g
  • Salz
    1 TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Butter (opcjonalnie)
    5 g
  • Kartoffeln klein oder in Stücken (siehe Tipps)
    750 g
  • Spargel
    1000 - 1500 g
Sauce Hollandaise
  • Wasser
    20 g
  • Zitronensaft
    10 g
  • Butter in Stücken
    175 g
  • Eigelb
    4
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    1 Prise

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 698 kcal / 2919 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 59 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...