Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 Knoblauchzehen, nach Geschmack
- 700 g Kartoffeln, in Stücken
- 1 Ei
- 60 g Mehl
- 2 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 1 EL Majoran, getrocknet
- 120 g Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2017 kJ / 482 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Fisolengulasch
1h 10 min.
Fiakergulasch
2h 15min
Kräuterstelzen
2h
Erdäpfelgratin
1h 15 min.
Jägersauce mit Knödel
50 min.
Pannonische Bohnensuppe
50 min.
Erbsensuppe mit Nockerl
50 min.
Gebundene Gemüsesuppe mit Polenta
45 min.
Luxemburger Erdäpfel-Rösti mit Apfelmus
40 min.
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h
Langos
1h 55min