Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 100 g Limburger Käse, in Stücken
- 150 g Appenzeller, in Stücken
- 150 g Gruyère Käse, in Stücken
- 570 g Mehl
- 1 ½ TL Salz und etwas mehr zum Kochen
- 5 Eier
- ¼ - ½ TL Muskat
- 180 - 200 g Wasser und etwas mehr zum Kochen
- 1 TL Paprika edelsüß
- 3 Zwiebeln, groß, in Ringen
- Öl zum Braten
- 1 Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2706 kJ / 647 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Semmelknödel
50 Min
Spätzle
30 Min
Germknödel mit Vanillesauce
2 godz.
Südtiroler Schlutzkrapfen mit Spinatfüllung
1 Std. 15 Min
Kräuter-Speck-Knödel in Pilzsauce
1h
Kas-Press-Knödel
45 Min
Gefüllte Kartoffelrösti
1h
Kaspressknödel mit Blattsalat
1 godz. 40 min
Käsespätzle mit gebratenen Zwiebeln
1h
Pfannkuchenröllchen mit Schinken al forno
1h 10min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1 Std. 15 Min
Kaiserschmarren mit Apfelmus
1 godz. 20 min