Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumble
- 30 g de harina de repostería
- 20 g de azúcar
- 25 g de mantequilla en trozos, a temperatura ambiente
Brioche
- 2 huevos
- 2 yemas de huevo
- 100 g de mantequilla en trozos, a temperatura ambiente
- 50 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 40 g de levadura prensada fresca desmenuzada
- 150 g de leche
- 500 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 7201 kJ / 1720 kcal
- Białko
- 41.5 g
- Węglowodany
- 241 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Tłuszcz nasycony
- 39 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 1106 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche danés (Brunsviger)
2小时
Pan blanco
3h 10min
Pan raíz de parmesano, aceitunas y nueces con masa madre (larga fermentación)
23h
Minicakes de canela
30 min
Trenza de leche
2h 30min
Manakish
2h 40min
Corona trenzada dulce de espelta blanca
4小时
Cuernos de brioche
2h 30min
Tarta trenza rellena de cerdo
40min
El brioche de Paco Torreblanca
9 Std.
Fantasmas de merengue
4小时
Medias noches
1h 20min