Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de mantequilla en trozos
- 200 g de leche
- 20 g de levadura prensada fresca
- 3 yemas de huevo
- 80 g de azúcar glas
- 500 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal (5 g)
- 1 cucharadita de piel de limón rallada
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 1 huevo batido
- 50 g de azúcar perla
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 932 kJ / 222 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 32.3 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 158 mg
Alternatywne przepisy
Chapata con masa madre
17h
Pan payés con masa madre
16h
Bizcocho Victoria
1 Std. 10 Min
Pan retorcido con masa madre
16h
Pan gallego con masa madre
15h 30min
Trenza de leche
2h 30min
Muffins ingleses rellenos de crema
1h 20 min
Baguettes parisiennes
15h 30min
Pan de caja
2h 15min
Pan moreno en sartén con masa madre
14 godz. 30 min
Pan de trigo con masa madre
15u.
Panecillos de leche
4hod. 30min