Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 50 g de agua
- 10 g de pie de masa de trigo
- 100 g de harina de fuerza
Masa principal
- 330 g de agua
- 400 g de harina de fuerza
- 75 g de harina integral de trigo
- 25 g de harina integral de centeno
- 1 trozo de levadura prensada fresca del tamaño de un guisante (1 g)
- 2 cucharaditas de sal (10 g)
- 1 cucharadita de aceite
- Wartości odżywcze
- na 1 Receta completa
- Kalorie
- 9290 kJ / 2220 kcal
- Białko
- 71.2 g
- Węglowodany
- 441.1 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 17.6 g
- Sód
- 4705.2 mg
Alternatywne przepisy
Chapata con masa madre
17h
Masa madre de centeno
96 godz. 20 min
Hogaza de trigo, centeno y especias con masa madre
16h 30 min
Pan de molde 100% integral con masa madre
15 Std.
Pan retorcido con masa madre
16sa
Pan gallego con masa madre
15h 30min
Pan integral de centeno y espelta con masa madre
23h 30min
Baguettes parisiennes
15h 30min
Pan moreno en sartén con masa madre
14h 30 min
Pan de trigo con masa madre
15 Std.
Pan de molde con masa madre
16 Std. 45 Min
Panecillos artesanos
1 godz. 30 min