Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de vainilla
- 2 hojas de gelatina
- 500 g de leche
- 100 g de azúcar
- 40 g de harina de repostería
- 10 g de maicena
- 6 yemas
-
1
vaina de vainilla (solo la raspadura)
lub 1 sobre de azúcar vainillado - 1000 g de agua
Hojaldre
- 200 g de harina de repostería
- 200 g de mantequilla congelada en trozos de 1-2 cm
- 90 g de agua helada
- 1 pellizco de sal
Montaje
- 1 - 2 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1618 kJ / 386 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 45.7 mg
Alternatywne przepisy
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 godz. 40 min
Cheesecake de melocotón con flores comestibles
4 Std. 25 Min
Pan rústico suizo (larga fermentación)
25 godz. 20 min
Hogaza rústica de centeno y especias con masa madre
16h 15min
Tarta Saint-Honoré
3h
Vacherin glacé de melocotón (Tarta helada) - Francia
4h 30min
Brownie con pistachos
1 Std. 30 Min
Cannoli (Los Soprano)
1 Std.
Beignets
3 godz. 10 min
Tartaletas de masa sablé con chocolate y fresas
2h
Croquetas de centollo
7 godz.
Fantasmas de merengue
4h