Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de vainilla
- 2 hojas de gelatina
- 500 g de leche
- 100 g de azúcar
- 40 g de harina de repostería
- 10 g de maicena
- 6 yemas
-
1
vaina de vainilla (solo la raspadura)
lub 1 sobre de azúcar vainillado - 1000 g de agua
Hojaldre
- 200 g de harina de repostería
- 200 g de mantequilla congelada en trozos de 1-2 cm
- 90 g de agua helada
- 1 pellizco de sal
Montaje
- 1 - 2 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1618 kJ / 386 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 45.7 mg
Alternatywne przepisy
Bartolos
40min
Milhojas caramelizado con crema y merengue
2h
Tarta macaron
5h
Crema pastelera
10min
Charlota de chocolate blanco con fruta fresca
5h
Tarta de limón y merengue
2 Std. 10 Min
Minitartas San Marcos con trufa
3h
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3u. 40min
Fantasmas de merengue
4h
Brazo de gitano
3h
Brazo gitano relleno de crema pastelera y dulce de leche
2sa 35 dk
Crema pastelera (Espesar)
15min