Bizcocho de caramelo con frutas y salsa de caramelo

4.8 69 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
12 raciones

Składniki

Salsa de caramelo
  • de azúcar
    250 g
    250 g de azúcar moreno
  • de nata (35% de grasa)
    200 g
  • de agua
    1030 g
  • de zumo de limón
    1 cucharadita
  • de mantequilla (a ser posible en un solo trozo)
    30 g
  • de vinagre
    1 cucharada
Bizcocho
  • huevos
    3
  • de azúcar
    80 g
  • de mantequilla a temperatura ambiente
    120 g
  • de leche
    120 g
  • de vainilla líquida
    1 cucharadita
  • de harina de repostería
    200 g
  • de polvo de hornear
    1 sobre
Cobertura
  • de nata (35% de grasa)
    300 g
  • de azúcar (opcional)
    30 g
  • de vainilla líquida (opcional)
    1 cucharadita
  • de frambuesas frescas
    150 g
  • de moras frescas
    150 g
  • de arándanos frescos
    150 g
  • hojas de menta fresca para decorar

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 374 kcal / 1564 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 46.3 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 34.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...