Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Lauch, in dünnen Scheiben (5 mm)
- 30 g natives Olivenöl extra
- 2 - 3 Artischockenherzen, frisch, geputzt und in Streifen geschnitten
- 2 Scheiben Zitrone
- 1 - 2 Prisen Salz
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
- 1500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1437 kJ / 343 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 28.9 g
- Sód
- 510 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Melanzani-Paprika Bowl mit Naturreis und Kofu
1h 25min
Menü: Petersiliencremesuppe, Gemüse-Lachs-Päckchen & Crème Brûlée
55 Min
Lamm mit Bärlauchsauce und Frühlingsgemüse
1j
Marinierte Schwammerl in Öl
48 godz. 30 min
Kalbsrouladen mit Bohnenstampf
45min
Peperonata mit Oliven
1j
Bärlauch Bowl mit Karfiolreis und Hanfsamen
30min
Ofenmelanzani mit Chermoula, Zitronenbulgur und Minzjoghurt
1h 20min
Lachsforelle im Rucolabiskuit mit Karottengemüse
55 Min
Kärntner Kasnudln
1 godz. 45 min
Limoncello Sorbet mit Minze und Basilikum
18 Std. 30 Min
Kärntner Reindling
2 Std. 40 Min