Canelones con carne, verduras y salsa de jitomate

Canelones con carne, verduras y salsa de jitomate

4.5 31 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porciones

Składniki

  • 80 g de queso parmesano en trozos
  • 100 g de cebolla en trozos
  • 1 diente de ajo
  • 20 g de hojas de perejil fresco
  • 100 g de zanahoria
  • 100 g de calabacita
  • 30 g de aceite de oliva
  • 400 g de jitomate en trozos
  • 30 g de vino blanco
  • 1 ½ cdita de sal
  • pimienta negra molida al gusto
  • 500 g de carne molida de res
  • 1 cda de orégano seco
Salsa de jitomate
  • 200 g de cebolla en trozos
  • 2 dientes de ajo
  • 1 zanahoria
  • 40 g de aceite de oliva
  • 1000 g de jitomate en octavos
  • 10 g de vino blanco
  • 2 cditas de orégano seco
  • 1 cdita de sal
  • ½ cdita de pimienta negra molida

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 474 kcal / 1990 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...