Wersje kompatybilne
Canelones con carne, verduras y salsa de jitomate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de queso parmesano, en trozos
- 100 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo
- 20 g de hojas de perejil fresco
- 100 g de zanahoria
- 100 g de calabacita
- 30 g de aceite de oliva
- 400 g de jitomate, en trozos
- 30 g de vino blanco
- 1 ½ cdita de sal
- pimienta negra molida, al gusto
- 500 g de carne molida de res
- 1 cda de orégano seco
Salsa de jitomate
- 200 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo
- 1 zanahoria
- 40 g de aceite de oliva
- 1000 g de jitomate, en octavos
- 10 g de vino blanco
- 2 cditas de orégano seco
- 1 cdita de sal
- ½ cdita de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1990 kJ / 474 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espaguetti con albóndigas
55min
Pay de atún
1h 40min
Cacerola de pollo
30min
Macarrones gratinados
40min
Ravioles a la napolitana
50min
Lasaña de pollo y espinaca
1h 10min
Pastel azteca
1h
Canelones de pavo
1hod. 30min
Papas al horno
1h
Pechugas gratinadas de pollo en salsa de chipotle
1h
Albóndigas de pollo rellenas de queso crema
40min
Crepas florentinas de pollo
1h 10min