Wersje kompatybilne
Canelones con carne, verduras y salsa de jitomate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de queso parmesano, en trozos
- 100 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo
- 20 g de hojas de perejil fresco
- 100 g de zanahoria
- 100 g de calabacita
- 30 g de aceite de oliva
- 400 g de jitomate, en trozos
- 30 g de vino blanco
- 1 ½ cdita de sal
- pimienta negra molida, al gusto
- 500 g de carne molida de res
- 1 cda de orégano seco
Salsa de jitomate
- 200 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo
- 1 zanahoria
- 40 g de aceite de oliva
- 1000 g de jitomate, en octavos
- 10 g de vino blanco
- 2 cditas de orégano seco
- 1 cdita de sal
- ½ cdita de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1990 kJ / 474 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas en salsa de jitomate
45 min
Croquetas de atún
1ωρ. 30 λεπτ.
Shepherd's pie
1h 10 min
Pay de carne a la cerveza TM6
1h 40 min
Albóndigas de pollo en jitomate con espagueti
1 Std.
Empanadas de res
1h 10 min
Ravioles a la napolitana
50 Min
Ravioles de salmón y queso
50 Min
Salsa de jitomate
35 Min
Pastel azteca
1 Std.
Lasaña de pollo y espinaca
1h 10 min
Pay de atún
1h 40 min