Urządzenia i Akcesoria
Chili con carne
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
12 porties
Składniki
-
olijfolie120 g
-
ui in vieren gesneden500 g
-
teentjes knoflook8
-
rundergehakt in stukken (3 cm)1300 g
-
gehakte tomaten, uit blik800 g
-
water100 g
-
tomatenpuree50 g
-
suiker2 tl
-
zout3 tl
-
zoete paprikapoeder2 tl
-
gerookte paprikapoeder2 tl
-
gedroogde oregano2 ½ el
-
gemalen komijn1 ½ tl
-
gemalen cayennepeper naar smaak1 - 2 tl
-
gedroogde laurierbladeren4
-
kruidnagels4
-
kidneybonen, uit blik (4 blikken van 400 elk)1600 g
-
donkere chocolade in stukken (1 cm)60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portie
Sód
1075 mg
Białko
30 g
Kalorie
1949 kJ /
465 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
8 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thermomix Friend®
8 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Karamel varkensvlees
45 Min
Burrito ontbijt
Keine Bewertungen
Hainan kip met rijst, groentesoep, gestoomd ei
Keine Bewertungen
Tequila 'Refresher'
5 Min
Cheesecake likeur
10 Min
350 g sjalot kleuren
Keine Bewertungen
Indische vis met yoghurtsaus, aardappelen en groenten
1 Std.
Herfstlimonade/Virgin sangria
35 Min
Sangria
10 Min
Hartige Macarons met Bloemkoolmousse en Kaviaar
Keine Bewertungen
Lamsstoofpotje
1 Std. 45 Min
BBQ-saus
20 Min