Tomaat en basilicum kip quiche

Tomaat en basilicum kip quiche

4.0 57 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 sneetjes

Składniki

Deeg
  • bloem
    270 g
  • olijfolie
    100 g
  • water
    60 g
  • verse basilicumbladeren naar smaak
    8 - 10
  • citroenzeste
    1 el
  • zout
    ½ tl
Vulling
  • olijfolie
    30 g
  • ui in 4 gesneden
    150 g
  • gedroogde tomaten in olie uitgelekt
    30 g
  • kippenborst filet, zonder vel in blokjes (2 cm)
    300 g
  • zout
    ½ tl
  • vers gemalen peper
    1 snuifje
  • cherry tomaten gehalveerd
    250 g
  • room, min. 30% vet
    200 g
  • eieren
    2
  • feta kaas
    60 g
  • gemalen nootmuskaat
    1 snuifje
  • verse basilicumbladeren in stukken, als versiering
    10

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sneetje

Białko 16 g
Kalorie 1833 kJ / 438 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...