Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons

Gehaktballen met witte wijnsaus en champignons

3.6 18 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 35 min
6 porties

Składniki

Gehaktballen
  • brood, dag oud
    80 g
  • ui
    ½
  • bladpeterselie, vers alleen de blaadjes
    4 takjes
  • gemengde kruiden, gedroogd
    1 tl
  • olijfolie
    20 g
  • rundvlees biefstuk in stukken (4 cm) en licht bevroren
    500 g
  • ei
    1
  • melk
    20 g
  • fijn zout
    ½ tl
  • vers gemalen zwarte peper
    ½ tl
  • olijfolie om te bakken
Witte wijnsaus met champignons
  • Parmezaanse kaas in blokjes (3 cm)
    60 g
  • droge witte wijn
    60 g
  • maïzena (zetmeel)
    1 el
  • teentje knoflook
    1
  • sjalot (ong. 30 g)
    1
  • boter
    40 g
  • verse champignons in dunne schijfjes
    200 g
  • fijn zout naar believen
    1 snuifje
  • vers gemalen zwarte peper naar believen
    1 snuifje
  • room
    200 g
  • verse bladpeterselie alleen de blaadjes, om te garneren
    1 takje

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 36.2 g
Kalorie 2238 kJ / 532 kcal
Tłuszcz 39.3 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...