Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g manteiga
- 700 g alho-francês cortado em rodelas (1 cm)
- 60 g vinho branco seco
- 800 g mexilhão fresco e limpo (ver dica)
- 500 g berbigão fresco e limpo (ver dica)
- 50 g natas, min 30% de gordura
- 3 pitadas de pimenta branca
- Pão cortado em fatias q.b. p/ servir
- Salsa picada q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2522 kJ / 602 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 867 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de cenoura e aipo com azeite de ervas
45min
Esparguete de miolos sangrentos
13 godz. 30 min
Mosaico de salmão
Brak ocen
Flans de tupinambo e molho de salsa
40min
Duo de sorvete e gelado tropical
24h
Farófias de morango com creme de hortelã
25min
Sopa Leão Veloso
Brak ocen
Cozer 200-400 g de ananás
25min
Bacalhau em sous-vide com molho de aneto e puré de pimentos assados
1h 20 min
Frango em molho verde
1h
Cozer 1500 g de lombinho de porco
35min
Menu: Creme de cenoura e caril & lagostins com arroz aromatizado
45min