Mexilhão e berbigão com molho de alho-francês
TM6 TM5

Mexilhão e berbigão com molho de alho-francês

2.0 (1 ocena)

Składniki

  • 20 g manteiga
  • 700 g alho-francês cortado em rodelas (1 cm)
  • 60 g vinho branco seco
  • 800 g mexilhão fresco e limpo (ver dica)
  • 500 g berbigão fresco e limpo (ver dica)
  • 50 g natas, min 30% de gordura
  • 3 pitadas de pimenta branca
  • Pão cortado em fatias q.b. p/ servir
  • Salsa picada q.b. p/ servir

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
2522 kJ / 602 kcal
Białko
49 g
Węglowodany
63 g
Tłuszcz
16 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Błonnik
5 g
Sód
867 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy