Pernil com batatas e maçã

Pernil com batatas e maçã

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz.
6 doses

Składniki

Pernil
  • pernil de porco fumado (1200 g aprox.)
    1
  • água mais q.b. p/ demolhar
    1200 g
  • osso de espinhaço ou suã
    300 g
  • mistura de pimentas em grão
    1 c. chá de
  • pimenta-da-Jamaica em grão
    1 c. chá de
  • cardamomo
    2 vagens de
  • cenoura cortada em pedaços
    100 g
  • aipo
    50 g
  • alho-francês
    100 g
  • folha de louro
    1
  • farinha
    40 g
  • coentros só as folhas
    15 g
  • sumo de limão
    1 c. chá de
Batatas e maçã
  • batata nova cortada em gomos
    1200 g
  • azeite
    35 g
  • alecrim
    2 pés de
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • maçã cortada em gomos
    400 g
  • Coentros q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 1017.8 kcal / 4258.5 kJ
Białko 24.3 g
Tłuszcz 77.3 g
Węglowodany 55.6 g
Błonnik 8.4 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Sód 685.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...