芋泥紫米糕

芋泥紫米糕

5.0 8 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 45 min
12 人份

Składniki

  • 桂圓乾 剝散
    70 克
  • 米酒
    150 克
  • 紫米 (洗淨,預先浸泡至少4小時)
    100 克
  • 圓糯米 (洗淨,預先浸泡至少4小時)
    200 克
  • 1350 克
  • 二砂糖
    50 克
  • 芋泥餡 (市售或自製)
    150 - 200 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 1.1 mg
Białko 2.8 g
Kalorie 681.1 kJ / 162.8 kcal
Tłuszcz 1.7 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 34.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...