酸辣凤梨饭

酸辣凤梨饭

3.3 3 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 人份

Składniki

  • 中型虾 洗净并去肠线,抹干
    250 克
  • 鱼露
    2 汤匙
  • 食油
    60 克
  • 蒜瓣
    3 个
  • 黄皮洋葱
    100 克
  • 青灯笼椒 去籽
    30 克
  • 红灯笼椒 去籽
    30 克
  • 新鲜香茅 只取白色部分,拍扁
    3 支
  • 新鲜凤梨 切丁 (2公分x 2公分)
    100 克
  • 印度香米 洗净
    350 克
  • 450 克
  • 泰式辣椒酱
    4 汤匙
  • 1 茶匙
  • ½ 茶匙
  • 辣椒粉
    ½ 茶匙
  • 新鲜青柠 只取汁
    2 个
  • 新鲜芫荽 只取叶片,装饰用
    1 小支

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 2472 mg
Białko 21 g
Kalorie 2686 kJ / 642 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 90 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...