包菜花肉饭

包菜花肉饭

2.3 6 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
4 人份

Składniki

  • 蒜瓣
    6 个
  • 食油
    20 克
  • 五花肉,去皮 切片(2-3毫米)
    300 克
  • 印度香米 洗净
    350 克
  • 450 克
  • 白菜叶 ,切块(4公分)
    200 克
  • 黑酱油
    30 克
  • 酱青
    30 克
  • 蚝油
    10 克
  • 绍兴花雕酒
    10 克
  • 白胡椒粉
    1 小撮
  • 青葱 切葱花,装饰用
    1 小支

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 646 mg
Białko 15 g
Kalorie 3268 kJ / 782 kcal
Tłuszcz 45 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 75 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...