碗仔翅

碗仔翅

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 人份

Składniki

  • 800 克
  • 鸡精粉 自制或市售
    30 克
  • 鸡柳 切条
    300 克
  • 干黑木耳 ,浸软,去蒂,切丝
    20 克
  • 干贝 浸软,压碎成丝
    30 克
  • 干香菇 洗净,浸软,去蒂,切条
    4 朵
  • 玉米粉 (淀粉)
    4 汤匙
    4 汤匙 马蹄粉
  • 冬粉 浸软,切成3公分长
    80 克
  • 酱青
    20 克
  • 黑酱油
    10 克
  • 白胡椒粉
    2 小撮
  • 稍微打散
    2 个
  • 绍兴花雕酒 (opcjonalnie)
    1 汤匙
  • 麻油
    1 - 2 茶匙
  • 黑米醋
    1 - 2 汤匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 127 mg
Białko 10 g
Kalorie 539 kJ / 129 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...