Urządzenia i Akcesoria
碗仔翅
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
8 人份
Składniki
-
水800 克
-
鸡精粉 自制或市售30 克
-
鸡柳 切条300 克
-
干黑木耳 ,浸软,去蒂,切丝20 克
-
干贝 浸软,压碎成丝30 克
-
干香菇 洗净,浸软,去蒂,切条4 朵
-
4 汤匙 马蹄粉玉米粉 (淀粉)4 汤匙
-
冬粉 浸软,切成3公分长80 克
-
酱青20 克
-
黑酱油10 克
-
白胡椒粉2 小撮
-
蛋 稍微打散2 个
-
绍兴花雕酒 (opcjonalnie)1 汤匙
-
麻油1 - 2 茶匙
-
黑米醋1 - 2 汤匙
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Sód
127 mg
Białko
10 g
Kalorie
539 kJ /
129 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
春节年菜庆团圆
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy