泰式炒米粉
TM6 TM5

泰式炒米粉

2.6 (10 ocen)

Składniki

  • 30 克 虾米 ,洗净
  • 6 条 新鲜红辣椒 ,去籽
  • 100 克 小红葱
  • 30 克 新鲜姜
  • 10 克 黄姜粉
  • 2 小支 新鲜香茅 ,只取白色部分
  • 250 克 番茄 ,一切四块
  • 50 克 油
  • 400 克 米粉
  • 3 新鲜泰国柠檬叶, thinly sliced (opcjonalnie)
  • 50 克 鱼露
  • 20 克 椰糖
  • ½ 汤匙 黑酱油
  • 200 克 包菜 ,切块(5公分)
  • 450 - 500 克 水
  • 150 克 中型虾 ,去壳,保留虾尾
  • 2 朵 姜花 ,切丝
  • 3 个 酸柑(青柠) ,只取汁 (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1791 kJ / 428 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
78 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy