Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g brown onions, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 1 tbsp sweet paprika
- ½ - 1 tsp hot paprika
- 1 tsp ground cumin (optional)
- 1 tsp dried marjoram
- 300 g stewing beef, cut into 1 cm pieces (see Tips)
- 20 g tomato paste
- 400 g canned chopped tomatoes
- 100 g carrot, cut into pieces (5 mm)
- 130 g celery, cut into pieces (5 mm)
- 180 g red capsicum, cut into pieces (1 cm)
- 160 g potato, cut into cubes (1 cm)
- 500 g water
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 dried bay leaves
- 2 - 3 allspice berries
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- fresh crusty bread, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 877.4 kJ / 208.9 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 933.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom hot pot
2 Std.
Barley, bacon and chorizo soup
50 Min
Beef Goulash Soup
1h 15min
Sumac beef with olive and parsley smashed potatoes
2 godz. 30 min
Tuscan bean soup
30 min
Braised Lamb Shanks
3 Std. 35 Min
Pork and gravy with red wine cabbage
1h 10 min
Potato goulash
1h
Chorizo and squid stew (TM6)
5h 30min
Hungarian goulash
1 godz. 30 min
Beef cheek Bourguignon
5 godz. 25 min
Beef "Burgundy"
40 min