Urządzenia i Akcesoria
Mulled wine
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
6 portions
Składniki
-
raw sugar to taste80 - 120 g
-
water250 g
-
lemon juice (approx. ½ lemon)20 g
-
cinnamon quills plus extra to serve2
-
whole cloves12
-
ground nutmeg¼ tsp
-
dry red wine (1 bottle)750 g
-
orange sliced, to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
15.8 mg
Białko
0.7 g
Kalorie
368 kJ /
87.5 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
20.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mexican slaw (Thermomix® Cutter,TM6)
10 Min
Turkey roll with cranberry and cherry sauce
2 Std. 30 Min
Non-alcoholic Christmas punch
10 Min
Ratatouille galette (Thermomix® Cutter)
1 Std. 40 Min
Roast beef and rhubarb chutney pies
2 Std. 15 Min
Mulled Wine
30 Min
Tomatoes with wasabi dressing
10 Min
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1 Std. 20 Min
Pear mulled wine
30 Min
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1 Std.
Guacamole with mango
10 Min
Chunky basil pesto dip
10 Min