Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
- 150 g de queso parmesano en trozos
- 15 g de nueces
- ½ diente de ajo sin la raíz
- 40 g hojas de albahaca fresca
- 75 g de aceite de oliva
- ½ cucharadita de sal
Salsa de tomates casera
- 800 g de tomates maduros pelados, cortados en cuatro y sin pepas
- 40 g de aceite de oliva
- 1 diente de ajo sin la raíz
- 100 g de cebolla cortada en cuatro
- 100 g de zanahorias en trozos
- 1 ½ cucharadita de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra recién molida
- 1 cucharadita de orégano seco
Cocción de la pasta y armado
- 1400 g de agua
- 1 ½ cucharadita de sal
- 400 g de pasta seca penne (rigatoni o mascarroni)
- 100 g de queso mozzarella rallado
- 100 g de crema de leche
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2991 kJ / 715 kcal
- Białko
- 23.5 g
- Węglowodany
- 64.2 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dobladitas
1 godz. 5 min
Galletas de avena y pasas
1j 30 menit
Arroz Turco
40 min
Pan de Biga Italiano
Brak ocen
Pavo tonnato
4j 30 menit
Vinagreta de nueces
Brak ocen
Pan francés lagunero TM6 (Torreón)
2j
Torta de hojarasca
3h 30min
Chupe de locos
1j 20 menit
Crema de zapallo camote aromatizada al jengibre
50 menit
Pan amasado
55 Min
Calzones rotos
35 Min