Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g de aceite de oliva
- 100 - 150 g de hortalizas para sofrito (p. ej. cebolla, ajo, puerro), en trozos (2 cm)
- 350 - 400 g de verduras variadas (p. ej. calabacín, zanahoria, calabaza, batata, apio) en trozos (2 cm)
-
50
g de verduras variadas congeladas (opcjonalnie)
lub 50 g de guisantes congelados (opcjonalnie) - 700 - 800 g de agua
-
1
cucharaditas de concentrado de caldo de verduras casero
lub 1 pastilla de caldo de verduras -
½ - 1
cucharadita de sal
lub ½ - 1 cucharada de salsa de soja - 60 - 80 g de pasta seca para sopa
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 670 kJ / 160 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Concentrado de caldo de verduras
45min
Puré de patata
50min
Salsa de tomate
40min
Verduras rellenas
1h 20min
Lentejas estofadas
3h 45min
Ensalada de quinoa con verduras
30min
Sopa cremosa versátil
45min
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
45min
Menú: Sopa de guisantes y jengibre. Salmón al limón, brócoli y patatas
45min
Salsa vizcaína
40min
Locro
25hod. 15min
Tagliatelle con boletus
1h